Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Εθνική ομάδα ή Εθνική μονάδα;


Την περασμένη Τετάρτη η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της χώρας μας αντιμετώπισε την αντίστοιχη ομάδα του Καναδά, την οποία και κέρδισε με σκορ 1-0. Πολύ φτωχό, αν αναλογιστεί κανείς ότι η δυναμικότητα της ομάδας αυτής ήταν κάτι παραπάνω από αυτή της Μάλτας την οποία θα συναντήσει η εθνική μας ως αντίπαλο στο επόμενο παιχνίδι για τα προκριματικά του Euro 2012, το οποίο θα διεξαχθεί στην Ουκρανία και την Πολωνία.
Θεωρώ πως σε αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα καταφέρουμε να παραβρεθούμε, αλλά όχι τόσο εύκολα όσο μπορεί να νομίζουν μερικοί, λόγω της δυναμικότητας του group. Κι αυτό, διότι έχουμε αρκετά σοβαρά προβλήματα ως νέα ομάδα. Ίσως δηλαδή να μην είμαστε ομάδα με όλη την σημασία της λέξης.Όποιος φίλαθλος παρακολούθησε το παιχνίδι της εθνικής τα πρώτα 45 λεπτά λογικά θα παράτησε την μπύρα, τα σουβλάκια, την πίτσα του και θα κοιμήθηκε όντας κουρασμένος από την δουλειά, ώστε να ξεκουραστεί και λιγάκι, βρε αδερφέ!
Όσοι όμως ρύθμισαν το ξυπνητήρι τους ώστε να είναι έτοιμοι να παρακολουθήσουν το δεύτερο ημίχρονο, κερδισμένοι ήταν διότι είδαν μια εθνική πολύ διαφορετική!Αρχικά ήταν πολύ πιο επιθετική και σταμάτησε αυτόν τον πολύ κουραστικό τρόπο παιχνιδιού που προκαλεί χασμουρητά. Αυτό επετεύχθη χάρη στις αλλαγές που έκανε ο Φερνάντο Σάντος. Σχεδόν όλες οι αλλαγές αποτελούνταν από νέους Έλληνες ποδοσφαιριστές που πιθανότατα, αν δεν είχε στη διάθεση της η εθνική μας αυτόν τον άνθρωπο για προπονητή, ίσως να έπαιζαν ακόμα με την φανέλα της εθνικής ελπίδων,γιατί στην Ελλάδα, όπως γνωρίζουμε όλοι, ένας ποδοσφαιριστής  20-21 ετών είναι ταλέντο και όχι ολοκληρωμένος παίκτης. Κάτι το οποίο στις ποδοσφαιρικά ανεπτυγμένες χώρες δεν ισχύει ούτε στο ελάχιστο!
Το πρόβλημα όμως ήταν πως κάποιοι και περισσότερο οι νεαροί σε ηλικία έπαιζαν πολύ ατομικά θέλοντας να δείξουν ότι αξίζουν να βρίσκονται σε  αυτή την θέση. Ίσως θα έπρεπε κάποιος να τους "τραβήξει το αυτί" και να τους κάνει να συνειδητοποιήσουν  ότι βρίσκονται στην Εθνική ΟΜΑΔΑ. Αν λοιπόν εξαιρέσουμε αυτό το πολύ σημαντικό λάθος στην νοοτροπία τον παικτών μας, τα υπόλοιπα στοιχεία ήταν άκρως ενθαρρυντικά. Διότι έδειξαν ότι έχουν πολύ ταλέντο και συνεργάζονται στο γήπεδο. Αν σε αυτά προστεθεί και πολύ δουλειά από τους ίδιους τα επόμενα χρόνια έχω την εντύπωση πως θα βρισκόμαστε μαζί στις 10 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.
Κιτσίκης Αντώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου